V Česku v současnosti funguje už téměř 13 tisíc restaurací a stánků s rychlým občerstvením. Vévodí jim řetězce jako McDonald’s nebo KFC, zdárně pak sekundují prodejny pizz či hotdogů. A experti se shodují, že v budoucnu se bude popularita těchto stravovacích zařízení ještě zvyšovat.
Strana 26 Po letní přestávce pokračuje letošní série našich podnikatelských setkání v regionech.
Během odpoledne se setkáte s hejtmany nebo jejich zástupci, a dále se starosty, zástupci hospodářských komor i s dalšími lidmi, kteří ovlivňují podnikání v regionu. Třešničku na dortu pak -vedle ostatních jídel a nápojů - najdete na závěrečném rautu. Letošní novinkou je degustace vín, řízená sommelierem Brankem Černým.
Zatímco některé diskuze se zástupci samosprávy byly bouřlivé a dlouhotrvající, v jiných regionech se podnikatelé neptali téměř na nic. Možná to bylo jen obavou „zviditelnit se“ kritickou otázkou nebo připomínkou. V takovém případě můžete, nejlépe ještě před zahájením akce, předat svou otázku nám, zástupcům Profitu. Ostatně většina diskuzních témat se týká právě problémů, které průběžně sledujeme a píšeme o nich -špatné dopravní dostupnosti, nedostatku pracovních sil, nepřehledných zákonů, systému čerpání dotací a podobně.
Uvítáme také vaše náměty na další zlepšení časopisu, tipy na úspěšné osobnosti v regionu nebo stížnosti na podnikatelské prostředí. Mnoho z názorů, které jste nám na setkáních řekli, se pak díky Profitu dostalo k politikům.
Termíny a program setkání najdete na straně 5 tohoto čísla.