Menu Zavřít

Příležitost ke smeči

26. 6. 2002
Autor: Euro.cz

Josef Beneš

PRAHA (tpk) - Československá obchodní banka získala na post generálního ředitele nově zakládané dceřiné společnosti ČSOB Asset Management (zatím neoficiální název) Josefa Beneše (32). Důvodem vzniku dcery je skutečnost, že banka nedávno zveřejnila záměr konsolidovat do konce letošního roku aktivity v oblasti kolektivního investování a správy aktiv.
Beneš absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. V roce 1992 nastoupil do měnového odboru České národní banky, ale ve svém vzdělávání neustrnul. Nejprve se věnoval programu komerčního bankovnictví, který byl spoluorganizován americkým ministerstvem financí. V roce 1994 odešel Beneš z Prahy do New Yorku, kde na prestižní Kolumbijské univerzitě vystudoval dvouletý program MBA zaměřený na makroekonomiku a mezinárodní finance. Získané znalosti si pak v praxi ověřil jako analytik Světové banky v Číně.
V roce 1996 Beneš nastoupil jako ředitel dealingu do Investiční a Poštovní banky. V oblasti investičního bankovnictví IPB se pohyboval čtyři roky a mimo jiné se tam podílel na zavádění derivátů a procesu řízení aktiv a pasiv. Ve stejné době působil jako pedagog na své alma mater - Vysoké škole ekonomické. Na jaře 2000 přijal Beneš nabídku od londýnské investiční banky Standard Bank a následující dva roky působil v City jako ředitel úseku pro obchodování na finančních trzích, takzvaných Emerging Markets, tedy zemí střední a východní Evropy a jihovýchodní Asie. Zkušenosti z oblasti asset managementu hodlá nyní uplatňovat v rámci skupiny ČSOB/KBC v České republice.
Josef Beneš je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří historie a sport. Mimo jiné je mistrem a dvojnásobným vicemistrem České republiky v beach volejbalu.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).