Menu Zavřít

PŘÍLIŠ MNOHO ŘEDITELŮ

3. 8. 2001
Autor: Euro.cz

Fakultní nemocnice Motol

Ministr zdravotnictví Ivan David odvolal dopisem z 11. listopadu ředitelku fakultní nemocnice Motol Helenu Rögnerovou. Ta řídila nemocnici s téměř 1500 lůžky a třemi tisíci zaměstnanci od května 1996. Ředitelka, která byla na zahraniční do volené, prohlásila, že považuje svoje odvolání za neplatné, protože uvedený dopis nepřevzala.

Vedením pověřil ministr rovněž dopisem náměstka Rögnerové Pavla Březovského. Statutárním zástupcem ředitelky je však její náměstek Miroslav Vacek, a tak ne mocnici řídili minulý týden šéfové dva.

CIF24

Ministrovu rozhodnutí předcházel jeho vleklý spor s Rögnerovou. Ta před časem oznámila, že ji David telefonicky nutil podepsat nevýhodnou smlouvu s firmou, která měla v Motole zajišťovat stravování. Rögnerová kvůli tomu na něj a jeho spolupracovníky podala trestní oznámení. Poté, co odmítla uzavřít zmíněný kontrakt, vyslal ministr do nemocnice kontrolu, která prý zjistila nesrovnalosti v hospodaření. Podle rozhodnutí Úřadu pro hospodářskou soutěž z minulé středy měla výběrovou komisi pro veřejnou soutěž na firmu zajišťující stravu v motolské nemocnici stanovit vláda, protože se jednalo o veřejnou zakázku přesahující částku 200 tisíc ko run. Mluvčí ministerstva zdravotnictví David Vlk se proti verdiktu úřadu ohradil. Podmínky výběrové soutěže prý stanovuje sama nemocnice a zákon v tomto případě porušen nebyl.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).