Menu Zavřít

Prima sezona

16. 12. 2005
Autor: Euro.cz

I&C Energo

PRAHA (bor) - Společnost I&C Energo, dceřiná firma energetické skupiny ČEZ, založila novou divizi pro moravskoslezský region. Služby začne poskytovat od ledna příštího roku. Záměr vybudovat novou pobočku podpořilo uzavření smluv s Elektrárnou Dětmarovice na údržbu zařízení měření a regulace a elektrosystémů. Firma předpokládá, že objem tržeb jen z této zakázky bude dosahovat několik desítek milionů ročně. V příštím roce začne I&C Energo rozšiřovat aktivity i na Slovensku. Pro Jadernou elektrárnu Jaslovské Bohunice dodá informační systémy pro monitorování, řízení a hodnocení provozu třetího a čtvrtého bloku. I&C Energo zabodovala i dál na východ. Pro ukrajinské jaderné elektrárny dodá prostředky měření koncentrace kyseliny borité. Se zařízením plánuje firma proniknout na další zahraniční trhy. Nabídky podala v Maďarsku a Finsku.
I&C Energo očekává, že v letošním roce dosáhne historicky nejlepších hospodářských výsledků, které oproti loňskému roku vzrostou o osmdesát procent. Přispěly k němu projekty obnovy systému kontroly a řízení Jaderné elektrárny Dukovany a spolupráce v oblasti zajištění údržby, provozu a modifikací řídicího systému firmy Westinghouse v Jaderné elektrárně Temelín. Největším zahraničním úspěchem firmy byla zakázka na modernizaci řídicích systémů tří bloků klasické elektrárny Elektrenai v Litvě za čtvrt miliardy korun. V rámci mimoevropských projektů se firma zapojila do rekonstrukce tepelné elektrárny Ataka v Egyptě.

WT100

Ohlédnutí ředitele I&C Energo Miroslava Horáka

EURO: Jak hodnotíte minulý rok? HORÁK: Velmi kladně. Překročíme miliardovou hranici dosažených tržeb, z čehož zakázky realizované pro ČEZ dosáhnou zhruba 55 procent. Nárůst tržeb přičítám zlepšení naší schopnosti získávat nové zakázky a klienty včetně těch zahraničních. Aktuálně pracujeme na zhruba čtyřech stovkách zakázek a podíl zahraničních projektů se neustále zvyšuje. Za významné považuji ukončení první etapy pro nás dosud největšího investiční projektu pro ČEZ, kterým je obnova Jaderné elektrárny Dukovany. EURO: A plány pro I&C Energo rok příští? HORÁK: Začátkem příštího roku plánujeme certifikaci systému environmentálního managementu v souladu s požadavky příslušné normy. Toto rozhodnutí vychází z požadavků významných zákazníků, ale také z nutnosti vyjádřit podporu ochraně životního prostředí. Chceme se soustředit na práci v Dětmarovicích, kterou zahájíme v příštím roce.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).