Menu Zavřít

Primátorka Krnáčová otevřela radnici. Pražané přišli diskutovat o prostituci

17. 11. 2016
Autor: MHMP

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) otevřela radnici občanům, první zájemci s ní přišli pohovořit o zdravotnictví, sociálním bydlení a problematice prostitutce. Pražané budou moci chodit diskutovat s primátorkou a radními pravidelně, stačí se přihlásit a vyplnit téma debaty.

„Chci se s Pražany setkávat osobně. Zajímá mě, co je trápí a jak jim můžeme pomoci. Ráda bych, aby se magistrát otevřel lidem, protože právě pro ně by tu měl být především. Pokud takový pocit nemají, tak je něco špatně,“ uvedla k projektu Otevřená radnice primátorka Adriana Krnáčová.

CIF24

Do projektu se mohou lidé přihlásit na webových stránkách města. Hlavní myšlenkou podle magistrátu je, aby se Pražané mohli zeptat na cokoliv, co je o fungování města zajímá. „První diskuse byla zaměřená na téma sociální bydlení, zdravotnictví a problematiku prostituce. Jsem ráda, že občané, se kterými jsem se dnes sešla, byli připravení a kladli věcné dotazy. První vypsané termíny na webu zmizely za tři dny. Zájem o návštěvu předčil mé očekávání,“ dodala Krnáčová.

Primátorka vypíše jednou měsíčně šest termínů a pozve na radnici skupinu předem přihlášených lidí. Ten, kdo bude chtít přijít, zvolí si ve své přihlášce téma diskuze a následně obdrží emailem odpověď o přijetí jeho žádosti. Po schválení požadavku dostane další email s potvrzením schůzky a místem konání.

Čtěte více:

Praha narýsovala plán rozvoje do roku 2030. Chce tisíce bytů i více kultury

Evropské miliony půjdou na školy i sociální podnikatele


  • Našli jste v článku chybu?