Menu Zavřít

PŘIPOUTEJTE SE, BRZDÍME

30. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Yahoo!

NEW YORK (Bloomberg) – Zveřejněné zisky internetové společnosti Yahoo! za letošní třetí čtvrtletí nastartovaly na americkém akciovém trhu Nasdaq vlnu výprodejů technologických titulů. Burzovní experti tak snad konečně uvěřili varování firem z oslavovaného oboru, které upozorňují, že dřívější zázračný růst je pryč.

ebf - tip - debata

Přestože společnost dokázala meziročně zvýšit v uvedeném kvartálu obrat o devadesát procent na 295 milionů dolarů, nenavázala na neskutečné tempo z loňského roku. Investoři si zvykli na nárůst přes dvě stě procent ročně, a proto je poslední výsledky neuspokojily. Akcie Yahoo! pak ztratily během následujícího dne téměř 21 procent ze své hodnoty.

Špatnou náladu na americké burze a stín na celý sektor nové ekonomiky vrhly i další významné společnosti, které daly najevo, že příští zprávy o hospodaření se nemohou srovnávat s minulostí. Patřila k nim i světová jednička telekomunikačního vybavení Lucent Technologies, která v kritickou středu oslabila dokonce o více než 32 procent. K černým zprávám přispěla svým dílem i Motorola. Cenné papíry třetího největšího výrobce mobilních telefonů na světě spadly „pouze o osmnáct procent ve stejný den.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).