Menu Zavřít

Pro kapitál do Budapešti a Varšavy

9. 2. 2007
Autor: Euro.cz

Orco Property Group

KL24

Orco Property Group, investorská a developerská společnost, plánuje navýšení kapitálu a upsání akcií na varšavské a budapešťské burze. Výši získaných prostředků, které mají být využity k expanzi nemovitostního portfolia ve střední a východní Evropě, odhaduje firma na asi sto milionů eur. To odpovídá zhruba vydání deseti procent nových akcií. Přesná hodnota transakcí bude záviset na tržních podmínkách. Orco začne s upisováním akcií během druhého čtvrtletí roku 2007 v souladu se schvalovacími pravidly a tržními podmínkami. Finančním poradcem transakce byl jmenován Citigroup Global Markets spolu s Wood & Company.
„Upřesnění o vstupu na další burzy je pro společnost mírně pozitivní zpráva - vzhledem k možnému rozšíření portfolia investorů především o polské penzijní fondy. Avšak tyto skutečnosti se projeví až v budoucnosti. Aktuálně ale negativněji zapůsobí zvýšení počtu akcií a tím pádem rozředění majetku připadajícího na jednu akcii. Domníváme se, že tento vliv je jen přechodný, “ komentoval zprávu Patrick Vyroubal ze společnosti Atlantik FT.
Na zveřejněné zprávy reagovaly akcie Orka poklesem z 3550 korun za kus na méně než 3400 korun. „Pokles připisujeme rovněž vybírání zisků po více jak 25procentním nárůstu od začátku roku. Případnou další korekci na úrovně kolem hranice 3100 až 3200 korun bychom považovali za zajímavou investiční příležitost. Naše nynější doporučení je koupit s cílovou cenou 3632 korun,“ dodal Vyroubal.

  • Našli jste v článku chybu?