Menu Zavřít

Pro přesnější a kvalitnější telekomunikaci. Čeští DEPO Ventures investovali miliony do technologické společnosti TelcoBrain

9. 10. 2024
Doba čtení: 3 minuty
Autor: TelcoBrain
  • Americká firma TelcoBrain Technologies chce svými inovacemi zásadně změnit vývoj sítí a správu infrastruktury
  • Společnost nyní obdržela významnou investici ve výši několika milionů korun od českých DEPO Ventures
  • Získané finance mají přispět k optimalizaci síťových a cloudových zdrojů

Čím dál více firem po celém světě poslední dobou vynakládá nemalé investice do rozvoje své síťové a cloudové infrastruktury. Jde o rychle rostoucí odvětví, do něhož podle odhadů odborníků v příštím desetiletí zamíří více než tři biliony dolarů, tedy zhruba 70 bilionů korun.

Ovšem i když tento sektor zažívá výrazný boom, najde se na druhou stranu i řada takových společností, které se při zlepšování vlastních sítí stále spoléhají na své interní týmy. Což je obvykle neefektivní, neboť celý proces je povětšinou velmi pracný, drahý a časově náročný, přičemž jeho výsledkem bývají jen statické tabulky, které rychle zastarávají a postrádají provozní flexibilitu.

Outstream Placeholder

Výraznou změnu chce do tohoto odvětví přinést americká společnost TelcoBrain Technologies, která se dušuje, že pomocí svého řešení využívajícího prediktivní analytiky a hluboké modely umělé inteligence dokáže celý proces zautomatizovat. Ba co víc, také dle slov jejího vedení umí firmám poskytnout přesnější a kvalitnější informace v reálném čase, jež slaďují komplexní technologickou infrastrukturu s obchodními cíli.

Nejnižší náklady, nejlepší výkon

TelcoBrain založil a vede Omar Al-Anni, který má v oboru telekomunikací dlouholeté zkušenosti získané prací na vedoucích pozicích ve společnostech Nokia, Bell Labs, Verizon Enterprise nebo McKinsey. I díky tomu se Al-Anni domnívá, že svým zákazníkům dokáže poskytnout ideální službu schopnou dobře zkombinovat jejich požadavky na dosažení nejlepšího výkonu při zachování nejnižších možných nákladů.

Řešení od TelcoBrain nyní zaujalo i český fond DEPO Ventures, který do americké firmy pomocí konvertibilního dluhopisu spolu s dalšími investory vložil několik milionů korun. „Společnost TelcoBrain představuje díky svým inovativním technicko-ekonomickým modelům pro plánování sítí a cloudů jedinečnou investiční příležitost v telekomunikačním odvětví,“ uvedl Michal Ciffra, partner zmíněného fondu.

Čeští Depo Ventures se spřáhli s mistrem světa F1 Rosbergem a zainvestovali do německé platformy s ojetými elektromobily
Přečtěte si také:

Čeští Depo Ventures se spřáhli s mistrem světa F1 Rosbergem a zainvestovali do německé platformy s ojetými elektromobily

Velkou výhodou americké firmy je podle českých investorů třeba její důraz na ekonomické aspekty celého řešení. „Na rozdíl od nástrojů zaměřených výhradně na provozní otázky dává TelcoBrain přednost návratnosti investic a udržitelnosti příjmů, což potvrdili i významní hráči AT&T a Deutsche Telekom. Zároveň firma řeší rostoucí poptávku na trhu a využívá příležitost v hodnotě dvou bilionů dolarů do roku 2030,“ doplnil Ciffra.

Chystá se třeba zdokonalení umělé inteligence

Získané finance chce TelcoBrain použít především na rozšíření svých funkcionalit a zlepšení uživatelských zkušeností. Cílem investice je ale rovněž urychlení zavádění platformy pro první zákazníky v telekomunikačním sektoru v Severní Americe, Evropě a na Blízkém východě, k čemuž má dojít v průběhu letošního a na začátku příštího roku.

WT100

„Financování konvertibilním dluhopisem vedené společností DEPO Ventures je důkazem inovativních řešení, která přinášíme do odvětví telekomunikací a ICT. Tato investice nám umožní rozšířit možnosti naší platformy, poskytovat výjimečnou hodnotu svým prvním uživatelům a rozšiřovat funkce. Společně jsme připraveni přinést revoluci v oblasti vývoje sítí a správy infrastruktury,“ řekl Al-Anni.

Lovci startupů. Depo Ventures budou pro Komerční banku hledat nadějné fintechy doma i v zahraničí
Přečtěte si také:

Lovci startupů. Depo Ventures budou pro Komerční banku hledat nadějné fintechy doma i v zahraničí

Po očekávaném spuštění svého řešení pro zákazníky se chce TelcoBrain soustředit na rozšíření schopností platformy tak, aby pokrývala více vrstev správy sítí a infrastruktury. „Zároveň chystáme zdokonalení technicko-ekonomických modelů umělé inteligence a machine learningu nebo rozšíření provozu pro podporu rostoucí globální zákaznické základny,“ uzavřel šéf TelcoBrain.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).