Menu Zavřít

Pro radost i jako investici. Počet Ferrari na českých silnicích vzrostl

8. 5. 2017
Autor: čtk

Za poslední rok přibylo na českých silnicích 82 sportovních vozů Ferrari. Celkový počet vozů se vzpínajícím se koněm ve znaku v registru vozidel tak dosáhl na konci března 735. Ve čtvrtek uplyne 70 let ode dne, kdy byl představen první vůz italské automobilky.

V Česku patří mezi nejrozšířenější klasické modely Ferrari 488 GTB a 488 Spider. Oba modely si v čase drží svou hodnotu a ze své ceny ztrácejí v čase jen minimum. Loni si majitelé v Česku zaregistrovali 58 nových Ferrari a 75 dovezených ojetin.

„Velká část našich zákazníků v Česku si v současnosti vozy Ferrari pořizuje i jako investiční zboží. Modely, jejichž hodnota v čase stoupá, jsou většinou vozy z limitovaných sérií, které továrna v Maranellu vyrábí ke konkrétním příležitostem. Jsou to modely jako například F12 Tour de France, 458 Speciale Aperta, LaFerrari Aperta a podobně,“ řekl Petr Kabát, manažer prodeje Scuderia Praha, která je jediným oficiálním zastoupením značek Ferrari a Maserati pro Českou republiku.

Každý takový exemplář má své konkrétní číslo a většinou se k němu dostane zákazník, který má u italské automobilky jasně vedenou historii. To znamená, že si od oficiálních dealerů koupil již nějaký klasický neinvestiční model.


Vložit peníze se dá do různých výrobků:

Proč investovat do tvrdého alkoholu?

Jako staré Porsche, tak Tretter popisuje princip, jakým se zhodnocuje alkohol.


Právě LaFerrari Aperta je jedním z nejdražších vozů značky, které si pořídil kupec v Česku. Vznikla v omezené sérii pro vybraných 200 zákazníků a dalších devět kusů si pro své účely nechal výrobce. Základní cena byla 41 milionů korun, individuální úpravy jej mohly prodražit i na dvojnásobek.

EBF24

Výročí 70 let značky v březnu oslavili čeští majitelé spanilou jízdou Prahou. Celkem se sešlo 35 vozů v hodnotě přes 370 milionů korun. Dalším českým příspěvkem k letošním oslavám výročí bude 3. a 4. června účast na 4. ročníku Chateau Loučeň d’Elegance, kde je společnost Scuderia Praha jedním z hlavních partnerů. Na zámek se sjedou na čtyři desítky vozů Ferrari, mezi nimiž nebudou chybět skutečně raritní exempláře, například typy 250 Boano z roku 1956, 275 GTC, 365 GTB 4 Daytona, ale také závodní 488 Challenge. Oslavy vyvrcholí letos v italském Maranellu o víkendu 9. a 10. září.

Dále čtěte:

Zisk Ferrari díky zájmu o dražší modely stoupl na rekordních 124 milionů eur

Odbyt Audi padá. Kvůli sporu s čínskými prodejci

Škoda má z jednoho auta 40 tisíc, Ferrari 2 miliony


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).