Menu Zavřít

Procter & Gamble rozšíří výrobu v Rakovníku. Nabere stovky lidí

8. 2. 2017
Autor: čtk/AP

Společnost Procter & Gamble hodlá rozšířit výrobu své tuzemské divize Rakona v Rakovníku. Nové výrobní kapacity nabídnou dalších 467 pracovních míst.

Záměr, který získal kladné stanovisko v rámci posouzení vlivů na životní prostředí, počítá se začátkem výstavby nové výrobny na podzim letošního roku. Produkce by mohla být spuštěna v roce 2020. Proti současnému stavu se počet zaměstnanců navýší o předpokládaných 432 operátorů a 35 techniků.

V první etapě bude postavena celá budova a budou do ní umístěny maximálně 4 výrobní linky. V dalších třech fázích bude do haly postupně instalováno dalších pět linek.

Mateřská firma Procter & Gamble nyní pracuje na restrukturalizaci s plánem zaměřit se na hlavní značky a odprodat méně zisková aktiva. Skupina loni za 12,5 miliardy dolarů prodala 41 svých značek kosmetiky společnosti Coty. Firma také snižuje náklady a během pěti let hodlá ušetřit až deset miliard dolarů, tedy asi 250 miliard korun.

P&G je výrobcem spotřebního zboží pro domácnosti. Své výrobky prodává ve více než 180 zemích a výrobní základny má v 80 zemích světa včetně České republiky. V roce 1991 firma koupila závod Rakona v Rakovníku, kde vyrábí prací prášky, prostředky na mytí nádobí, čisticí prostředky a aviváže.

CIF24

Zisk a tržby mezinárodní skupiny ve druhém finančním čtvrtletí roku vzrostly a překonaly odhady analytiků. Ke zlepšení dopomohla zejména zvýšená poptávka po zdravotnickém zboží. Čistý zisk dosáhl 7,9 miliardy dolarů, tedy asi 200 miliard korun.

Čtěte také:

ÚOHS dal za kartel výrobců pracích prostředků pokutu

Rakona má nové inženýrské centrum

Nejdřív prášky, teď kosmetika


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).