Menu Zavřít

PRODEJCŮM PC SE V ČR DAŘILO

19. 10. 2001
Autor: Euro.cz

Jak hodnotíte rok 2000 z pohledu prodeje osobních počítačů na českém trhu?

Karel Kaňa, marketingový ředitel AutoCont CZ
Detailní čísla za loňský rok zatím nemáme k dispozici. Můžeme ale říci, že jsme v oblasti korporátních zákazníků udrželi trend roku 1999. „Consumer byznys vzrostl zhruba o třicet procent.

Rudy Kozak, generální ředitel Compaq Computer ČR
V České republice jsme vloni prodali zhruba o patnáct procent více počítačů než v roce 1999. Očekáváme, že posílíme svoji vedoucí pozici na trhu, kterou držíme od roku 1997. Prodej PC obstarává celkový obrat naší pobočky pouze asi z jedné poloviny. Obrat Compaqu v Čechách vzrostl o více než deset procent a pohyboval se kolem čtyř miliard korun.

Gabriel Berdar, generální ředitel Dell Computer, s. r. o.
Podle předběžných údajů a mých odhadů trh PC v ČR narostl asi o deset procent. Dell dosáhl meziročního růstu více než 24 procent. Největšího zlepšení jsme dosáhli v prodeji serverů, přenosných počítačů a víceprocesorových pracovních stanic.

Pavel Kalášek, generální ředitel Hewlett–Packard, s. r. o.
Uplynulý rok byl pro český Hewlett–Packard (HP) úspěšný. Dosáhli jsme obratu 5,5 miliardy Kč, což představuje přibližně třicetiprocentní růst oproti roku 1999. Podle všech dostupných nezávislých informací je tento výsledek výrazně vyšší ve srovnání s celým trhem. Pro jednotlivé produktové skupiny čísla nezveřejňujeme. Je ale možné říci, že i v segmentu PC jsme rostli o zhruba deset procent.

MMF24

Miroslav Majoroš, generální ředitel IBM ČR
Společnost IBM zaznamenala na trhu České republiky rekordní úspěch v prodeji osobních počítačů. Přestože nemohu uvést konkrétní čísla (IBM publikuje obchodní výsledky pouze celosvětově), procentní nárůst oproti předchozímu roku činí přibližně 50 procent.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).