Menu Zavřít

Profesionální časoměřič

6. 10. 2004
Autor: Euro.cz

BREITLING, IWC

BREITLING

Profesionální časoměřič

Tato značka je neodmyslitelně spojena s letectvím. Začátkem osmdesátých let se stal novým majitelem firmy Ernst Schneider – pilot, výrobce hodinek a specialista na mikroelektroniku. Firma byla v té době již po několik desetiletí uznávaným dodavatelem hodinek četných vojenským letkám celého světa.
Psal se rok 1984 a společnost slavila stoleté výročí. Světlo světa spatřil nový produkt, který dostal jméno Chronomat. Název, který v sobě skrývá dva pojmy – chronograf a automatický. Brzy se stává tento model nedostižným bestsellerem kolekce Breitling.
Letos, u příležitosti 120. výročí, prezentuje Breitling Chronomat Evolution. Designéři firmy věnovali každému detailu zvláštní pozornost a Chronomat Evolution se stává především instrumentem pro profesionály. Je to robustní a přesný přístroj, který patří vůbec k nejlepším chronografům s automatickým natahováním. Pouzdro může být ocelové a dvoubarevné, ve žlutém či limitovaném bílém zlatu. A řemínek si můžete pořídit buď z obyčejné či krokodýlí kůže, kaučuku nebo kovu.

IWC

Novinky pro potápěče

EBF24

Vývoj a neustálé vylepšování strojků a pouzder – to je historie manufaktury IWC, jež patří k průkopníkům i v oblasti potápěčských hodinek.
Nová řada Aquatimer je vzpomínkou na první potápěčské hodinky IWC, a i když je v nich mnoho shodných detailů, vyplavalo pár senzačních novinek. Lepší těsnicí systém bez šroubování, minutová paměť. Všechny nové modely mají z důvodu optimální čitelnosti odzrcadlené safírové sklo.
Novou generaci reprezentují modely Aquatimer Automatic 2000 - profesionální hodinky, zkoušené na těsnost 200 bar (2000 m). Masivní titanové pouzdro o průměru 42 mm skrývá mechanický strojek s automatickým natahováním, datem a centrální sekundovou ručkou. Černý číselník je doplněný žlutou minutovou ručkou.
Aquatimer Automatic - funkčností, rozměry a technickým provedením odpovídá modelu Aquatimer 2000 s několika rozdíly: jsou vyráběny pouze v ocelové verzi, s ocelovým náramkem nebo kaučukovým řemínkem a jsou vodotěsné do 100 metrů.
„Cousteau Divers“ - limitovaná řada, vyrobená v počtu 1953 kusů, technicky odpovídá popsanému modelu Aquatimer Automatic. Má však tmavší číselník, kaučukový řemínek a barvu vnitřního kroužku vypůjčenou od korálů - oranžově červenou.
Aquatimer Chrono-Automatic - automatický chronograf z titanu a oceli, buď s ocelovým náramkem nebo kaučukovým řemínkem. Pouzdro má průměr 42 mm, vodotěsnost do 120 metrů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).