Menu Zavřít

Projekt Troja Horizons v Praze 8 získal územní rozhodnutí. I přes 79 připomínek

14. 7. 2017
Autor: Profimedia.cz

Odbor územního rozvoje a výstavby Prahy 8 vydal územní rozhodnutí pro výstavbu bytového domu Troja Horizons na pomezí Bohnic a Troje. Vyplývá to z dokumentu, který úředníci zveřejnili na internetových stránkách radnice. Proti výstavbě jedenáctipatrového domu se v minulosti postavili místní obyvatelé i vedení městské části, které se chce proti rozhodnutí odvolat. Dům chce stavět podnikatel Pavel Sehnal.

Úředníci zamítli podle zveřejněného materiálu celkem 79 připomínek, které byly k projektu podány. Připomínky zaslaly jak soukromé osoby, tak i občanská sdružení nebo radnice Prahy 8. Zamítnuty byly připomínky týkající se například toho, že podle obyvatel je projekt bytového domu předimenzovaný.

Podle Prahy 8 projekt povede k zahuštění zástavby na Sídlišti Bohnice a k úbytku zelených ploch. Obyvatelé okolních domů se navíc obávají, že by jim tato stavba mohla zastínit jejich výhled z oken. I to úřad odmítl. Proti rozhodnutí může být do 15 dnů podáno odvolání. To chce udělat vedení Prahy 8.


Souhlas dostaly i Romanovy věže. Čtěte:

Romanovy věže na pražských Lužinách se dočkaly. Magistrát řekl ano, kritici se ale nevzdávají

 Obchodní centrum Lužiny - červenec 2017


„Stavební úřad je orgánem státní správy, proto vedení městské části nemůže do jeho rozhodování zasahovat. Budeme však proti vydanému územnímu rozhodnutí bojovat všemi nám dostupnými legálními prostředky. Vyvineme také tlak na magistrát, aby se uskutečnila směna pozemků mezi Prahou a developerem. Bylo by tak totiž definitivně zajištěno, že tento stavební projekt nebude realizován,“ uvedl starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD).

EBF24

Odvolání pošle radnice magistrátnímu odboru stavebního řádu. Uzemní rozhodnutí není pravomocné do doby, než bude rozhodnuto o odvolání. V případě, že by magistrát odvolání zamítl, územní rozhodnutí bude platné dva roky. Stavebník pak bude muset získat ještě stavební povolení.

Dům má stát na pozemku na křižovatce ulic K Pazderkám a Lodžská. Budova má mít 11 pater a stovku bytů. V přízemí mají být komerční prostory. V domě budou také tři podzemní podlaží, jeho součástí bude 98 parkovacích stání, z toho 75 jich bude v podzemních garážích a 23 na venkovním parkovišti.

Dále čtěte:

Romanovy věže potřetí. Radnice Prahy 13 je stále proti

Štěpánek: O věžácích rozhodneme, až budeme mít stanovisko UNESCO


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).