Menu Zavřít

Proměny dcer

23. 9. 2003
Autor: Euro.cz

Jiří Plíšek, Jan Diviš

ebf - tip - debata

PRAHA (hns) - Česká spořitelna provedla rozsáhlé změny v představenstvu svých dvou dcer - Stavební spořitelny ČS a Penzijního fondu ČS. Jiří Plíšek (34), který byl dosud předsedou představenstva a generálním ředitelem Penzijního fondu ČS (PFČS), byl zvolen novým předsedou představenstva a generálním ředitelem Stavební spořitelny ČS (SSČS). V obou těchto funkcích nahradil Plíšek Jiřího Klána. Prvním místopředsedou představenstva SSČS byl zvolen Friedrich Weiss. Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem PFČS se stal Jan Diviš (29).
Jan Diviš je absolventem Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické a The William Davidson Institute. V PFČS pracuje od roku 2001. Před svým jmenováním do čela fondu působil jako člen představenstva a ředitel úseku finančního řízení fondu.
Jiří Plíšek vystudoval obor Ekonomika a řízení na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického a obdobně jako Diviš The William Davidson Institute. Do České spořitelny přišel v květnu 1995. Působil v oblasti marketingu, projektu manažerských informačních systémů a na úseku strategického plánování. V roce 1999 nastoupil do PFČS jako člen představenstva a obchodní ředitel. V roce 2000 se stal předsedou představenstva a generálním ředitelem penzijního fondu.
Kromě Klána odchází z funkce v představenstvu SSČS také Olga Polánecká a Vladimír Kotlář. Provedenými personálními změnami se počet členů představenstva SSČS zúžil z původních pěti na čtyři.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).