Menu Zavřít

Propagační manko

28. 8. 2003
Autor: Euro.cz

Cestovní ruch

ebf - tip - debata

PRAHA (flp, bor) – Zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) či summit NATO navzdory slibům pražských komunálních politiků z metropole prvořadou destinaci kongresové turistiky zatím neučinily. „Pozitivní dopad obou akcí se může projevit za dva až tři roky,“ řekl Jan Šnajdr z odboru kongresové turistiky České centrály cestovního ruchu (ČCCR). Kongresy se totiž plánují několik let dopředu.
„V současnosti jsou zasedání MMF a NATO pouze nutnou podmínkou, aby zájemci o Praze jako vhodném kongresovém městě uvažovali,“ domnívá se odborník z ČCCR.
Největším problémem, který zatím brání rozvoji kongresové turistiky, je, jak tvrdí zástupce centrály, nedostatek financí na propagaci. „Jiné země svoje města propagují s mnohem větší razancí,“ tvrdil Šnajdr. Kongresmany také údajně odrazují negativní články v zahraničním tisku – zvláště zveličovaní dopadu loňských povodní na historickou tvář města a špatná pověst pražských taxikářů. Na kongresovou turistiku nejsou připravené ani některá kongresová centra. „Technické vybavení konferenčních sálů je někdy naprosto nedostatečné,“ tvrdí Šnajdr.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).