Menu Zavřít

PROPOUŠTĚNÍ

25. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Coca-Cola

FRANKFURT N. M. (DPA) – Dobrou a špatnou zprávu vyslal minulý týden svým pracovníkům v německém Hesensku a Porýní–Vestfálsku nápojový gigant Coca–Cola. Americký koncern potvrdil, že sedm z osmi zdejších provozů má zaručenou budoucnost do roku 2002. Méně jistí si však mohou být zaměstnanci. Z jedenácti tisíc džobů ve Spolkové republice hodlá světový limonádový lídr čtrnáct set zrušit. K oběma závěrům dospěla smlouva mezi odborovou organizací pracovníků v potravinářství a gastronomie NGG se zaměstnavatelem o nových tarifních podmínkách.

Podle představ odborových předáků bude zavřena jedna ze dvou výroben ve Freigerichtu. Ta, jež zůstane, se musí přestěhovat do vzdálenosti zhruba padesáti kilometrů od nynějšího působiště. „Ale nebude zrušena, ujistil mluvčí NGG Bukrhard Siebert.

MMF24

Kolika z 900 spolupracovníků v obou zmíněných zemích se bude propuštění týkat, není zatím jasné. Siebert potvrdil, že v případě výpovědí z organizačních důvodů zajišťují vyjednaná tarifní opatření náhradní řešení jako předčasný odchod do důchodu či rekvalifikace.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).