Menu Zavřít

Prostory pro Rakušany

11. 3. 2004
Autor: Euro.cz

Realitní portfolium ČS

WT100

PRAHA (men) – Česká spořitelna (ČS) prodala 60 nemovitostí společnosti Central European Financial Management (CEFM, dříve Gutmann & Cie Advisers). Firma je součástí rakouské finanční skupiny Bank Gutmann a specializuje se na poradenství při správě aktiv a nedobytných pohledávek. CEFM získala od České spořitelny prostory o rozloze přibližne 85 tisíc metrů čtverečních. Uzavřená transakce je prvním portfoliovým prodejem nemovitostí podobného rozsahu v České republice. V současné době probíhá předávání jednotlivých nemovitostí.
Spořitelna prodala nemovitosti s nimiž strategicky nepočítá, avšak zhruba na 30 procent plochy uzavřela smlouvy o pronájmu. Mezi nejzajímavější objekty patří dům v Bubenské ulici v Praze 7 s bezmála 34 tisíci metry čtverečními. V portofliu jsou lukrativní nemovitosti v dalších městech, jako například Brně, Poděbradech, Táboře, Ostravě a Českých Budějovicích.
Reality nakoupila CEFM prostřednictvím nově založené společnosti RE Investment Trust. Správcem portfolia byla zvolena firma PPF majetková. Na financování transakce, jejíž hodnota dosáhla přibližně 640 milionů korun, se ze 70 procent podílí syndikát bank vedený Raiffeissenbank.

  • Našli jste v článku chybu?