Menu Zavřít

PROTIÚDER

15. 8. 2001
Autor: Euro.cz

T e l e k o m u n i k a c e

Správní rada Telecom Italia, o jehož převzetí se za 58 miliard dolarů pokouší pětkrát menší firma Olivetti, znovu jednala o obranných krocích. Vzhledem k tomu, že prvotní návrh Olivetti byl zamítnut úřadem pro dohled na finančním trhu Consob, stihl Telecom Italia položit základní kámen pro obrannou pozici. Kdyby byla nabídka přijata, nemohl by podle italské legislativy se svým kapitálem už hýbat.

Takto ale v mezičase, než Olivetti předložil svou nabídku znovu a v propracovanější verzi, ohlásil Telecom Italia svůj úmysl fúzovat s dceřinou firmou Telecom Italia Mobile (TIM). Projekt sloučení znamená první protiúder pro Olivetti, protože zvyšuje cenu Telecom Italia. Na jednacím stole je však i další verze: bohatý TIM by mohl Telecom Italia koupit sám.

EBF24

Není pochyb o tom, že šéf Telecom Italia Franco Bernabe se hodlá překvapivému útoku postavit. Otazníky se však vynořily kolem „jádra soukromých akcionářů. Někteří návrh veřejného odkupu považují za výhodný, jiným nabídka Olivetti připadá nepřiměřená.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).