Menu Zavřít

Protivínský Platan s novým majitelem

8. 2. 2008
Autor: Euro.cz

K Brewery Group

Městský pivovar Platan, který dosud vlastnilo šest společníků, má nového majitele. Jediným vlastníkem protivínského pivovaru se stala firma K Brewery Group, jež od loňského roku majetkově vstupuje do malých a středních nezávislých pivovarů v tuzemsku. Vlastnickou změnu v Platanu potvrdil týdeníku EURO Zdeněk Radil, předseda představenstva K Brewery Group.
Nová investiční skupina má již majetkový podíl v pivovarech Černá Hora, Svijany, Rohozec a Janáček. Podle informací týdeníku EURO jedná také o vstupu do pivovaru v Jihlavě. Protivínský Platan, který v licenci vyrábí pivo pro Plzeňský Prazdroj, nezopakoval loni rekordní výstav piva z roku 2006. Platan uvařil v minulém roce 341 tisíc hektolitrů piva, předloni se výroba zastavila na 401 tisících hektolitrů. Za poklesem odbytu pivovaru stály dle mluvčího pivovaru Ladislava Rosmüllera menší dodávky pro největší odběratele i úbytek vlastní výroby.
Městský pivovar Platan byl do roku 2002 součástí Jihočeských pivovarů České Budějovice; poté jej získalo město Protivín a od listopadu 2002 patřil šesti fyzickým osobám.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).