Menu Zavřít

Prouza bude ombudsmanem

2. 2. 2007
Autor: Euro.cz

ČSOB

Bývalý náměstek ministra financí Tomáš Prouza (34) nastoupil od února do ČSOB. V největší tuzemské bance bude pracovat jako ředitel klientských vztahů a ombudsman Poštovní spořitelny. Bude podřízeným Jana Lamsera, člena představenstva ČSOB zodpovědného za Poštovní spořitelnu.
Prouza chce nyní během sta dní definovat svou agendu, prozkoumat procesy a produkty a následně představit novou klientsky vstřícnější Poštovní spořitelnu. Do banky s ním podle informací týdeníku EURO přichází též Eduarda Hekšová, která pracovala v Prouzově týmu na ministerstvu jako vrchní ředitelka skupiny pro finanční služby. Jí řízená skupina byla v polovině prosince „povýšena“ na samostatnou sekci, jíž ale přímo vede nový náměstek ministra Milan Šimáček, a tak bylo Hekšové místo v důsledku organizačních změn zrušeno. Hekšovou, která v minulosti pracovala v představenstvu tuzemské pobočky Credit Suisse, přivedl na ministerstvo v roce 2004 právě bývalý náměstek Prouza.
Z pozice náměstka ministra financí odvolal Prouzu v září po nástupu do funkce bývalý ministr Vlastimil Tlustý. Jeho funkci převzali ve státní správě dva noví náměstci - agendu mezinárodních vztahů Tomáš Zídek a agendu finančního trhu Milan Šimáček. Koordinátorem zavádění měny euro v ČR se stal někdejší Prouzův poradce Petr Očko.
Na úřad přivedl Prouzu v roce 2004 tehdejší ministr financí Bohuslav Sobotka. Ve své funkci se Prouza zapsal především jako bojovník za transparentnější cenovou politiku bank a větší práva spotřebitelů. Před nástupem na MF byl v letech 2000 až 2004 ředitelem finančního serveru Peníze.cz. Po absolvování VŠE v Praze začínal kariéru v roce 1996 jako novinář v již zaniklém česko-anglickém měsíčníku The Prague Tribune.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).