Menu Zavřít

Průmysl

11. 8. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Cargo bude brzy na prodej
Svou vedlejší podnikatelskou činnost už začaly analyzovat České aerolinie. Výsledkem může být prodej vybraných činností. Jedná se především o aktivity v oblasti carga, duty free a cateringu. Záměr již schválila dozorčí rada ČSA a nyní se jím zabývá tým složený ze zaměstnanců ČSA a zástupců investičního a právního poradce. „Zásadním kritériem pro rozhodnutí o prodeji bude cena a optimální dohoda o zajištění spolupráce a služeb pro České aerolinie,“ uvedl prezident ČSA Radomír Lašák.

Silná koruna srazila tržby
Největší evropský výrobce železničních kol a dvojkolí, bohumínská společnost Bonatrans, utržila za první letošní pololetí 1,982 miliardy korun. Ve srovnání se stejným obdobím v loňska je to o čtyři procenta více. Překonat dvoumiliardovou hranici tržeb zabránilo firmě, která je členem finanční skupiny K&K Capital Group, trvalé posilování koruny. To ji připravilo o 23 milionů korun.

CIF24

Dvojnásobný zisk
Polský petrochemický koncern PKN Orlen, který v Česku vlastní Unipetrol, vytvořil ve druhém čtvrtletí ve srovnání s předchozími třemi měsíci více než dvojnásobný zisk 881 milionů zlotých (zhruba 6,36 miliardy korun). Firmě se dařilo především kvůli vysokým cenám ropy a ziskovým maržím. „Zisk byl podpořen hlavně příznivým vývojem poměru cen mezi uralskou ropou a ropou Brent,“ uvedla firma.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).