Menu Zavřít

Průmysl

12. 10. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Zisk klesl Čistý zisk největšího ruského výrobce oceli Evraz Group v prvním pololetí klesl kvůli nižším cenám o sedm procent na 571 milionů dolarů z 612 milionů před rokem. Firma v České republice vlastní ocelárny Vítkovice Steel. Evraz však uvedl, že ve druhém pololetí by se měly ceny vzhledem k rostoucí poptávce zvyšovat. Pololetní tržby ocelářské firmy stouply na rekordních 3,825 miliardy dolarů z předchozích 3,632 miliardy díky růstu prodeje oceláren, které společnost koupila v Evropě.

ebf - tip - debata

Začínají nabírat Společnosti IPS Alpha a Hitachi, které před nedávnem vstoupily do zóny Žatec – Triangle a patří mezi vůbec největší japonské investory v České republice, naplno rozjíždějí nábor zaměstnanců. „V kraji vzniknou přibližně čtyři tisíce nových pracovních míst, což představuje dosud nebývalý jednorázový požadavek na trh práce,“ sdělil generální ředitel státní agentury CzechInvest Tomáš Hruda. Obě firmy při náboru spolupracují, mají společnou kancelář v Chomutově a současným cílem je do konce roku získat 150 lidí vyššího a středního managementu, kteří absolvují školení v Japonsku. Od 1. ledna 2007 začnou společnosti přijímat dělníky.

Létání bude levnější České aerolinie sníží kvůli současným nízkým cenám ropy palivový příplatek k letenkám o dva dolary u evropských a sedm dolarů u dálkových letů. Při koupi letenky cestující zaplatí 23 dolarů na středních tratích a 60 na dálkových tratích ČSA do New Yorku, Montrealu a Toronta. Výdaje na pohonné hmoty představují zhruba čtvrtinu celkových provozních nákladů společnosti. Palivový příplatek, který ČSA snižují, pokrývá tyto náklady zhruba ze 40 procent. Snížení palivového příplatku oznámila i cestovní kancelář Fischer, a to o 26 procent, konkrétně z 1250 na 990 korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).