Menu Zavřít

Průmysl

15. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Přesunou výrobu Nymburské Delta Pekárny do konce roku ukončí svou činnost a přesunou výrobu do Kladna. Převedení výroby souvisí s restrukturalizací společnosti po spojení společností Delta Pekárny a Odkolek, jehož důsledkem je i úplné zrušení pobočky ve Vsetíně. Ze čtyř tisíc původních zaměstnanců Delta Pekáren a Odkolku zůstanou po sloučení maximálně tři tisíce. Zhruba 800 zaměstnanců bylo uvolněno již v minulých měsících. Fúzi povolil pekařům po více než dvou letech žádostí antimonopolní úřad letos v únoru. Uskupení Delta-Odkolek je českou pekárenskou jedničkou. S osmimiliardovými tržbami ovládá zhruba čtvrtinu trhu.

CIF24

Zisk roste Italská oděvní společnost Benetton vytvořila v prvním letošním pololetí čistý zisk 65 milionů eur, což je v meziročním srovnání nárůst o 7,2 procenta. Zisk rostl především kvůli vyššímu prodeji oděvů. Příjmy společnosti v období leden až červen stouply o 6,7 procenta na 898 milionů eur. K růstu tržeb nejvíce přispěly Středomoří, východní Evropa, Čína a Indie. Zisk před zdaněním, úroky a odpisy hmotného a nehmotného jmění vzrostly o 3,3 procenta na 380 milionů eur. Kontrolní podíl 67 procent drží v Benettonu holdingová společnost vlastněná rodinou Benettonů Edizione Holding.

Otevřeli exportní centrum Pivovarnická skupina InBev, do které patří Pivovary Staropramen, zprovoznila v Praze nové Centrum sdílených služeb, z něhož bude řídit své exportní a některé finanční aktivity v několika evropských zemích. V pražském centru do konce letošního roku vznikne více než sto nových pracovních míst. Kolik InBev investoval do otevření exportní pobočky, firma nezveřejnila. InBev tvrdí, že si pro vybudování exportního centra vybral Prahu především kvůli tomu, že zde našel zaměstnance se správnou kombinací obchodních, technických a jazykových znalostí.

  • Našli jste v článku chybu?