Menu Zavřít

Průmysl

6. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Českou firmu láká ruské jádro Společnost Modřanská potrubní by se mohla stát dodavatelem zařízení pro nový jaderný program Ruské federace. S vedením českého podniku jednal o této možnosti před několika dny generální ředitel ruské společnosti Atomenergomash a viceprezident TVEL Kirill Komarov. Firma Atomenergomash vznikla začátkem letoška s účelem kontrolovat a rozvíjet jaderné energetické strojírenství Ruské federace. Cílem je vytvořit takové podmínky, aby bylo možno do roku 2020 postavit v Rusku až 45 jaderných bloků, jejichž společný výkon by přesáhl 45000 megawatt (45 Temelínů).

ebf - tip - debata

Výroba se rozšiřuje Přední český výrobce lamelových roštů firma Ahorn CZ otevřela ve Vlkoši u Kyjova novou továrnu. Růst produktového portfolia a expanze na zahraniční trhy - především do Německa, Pobaltí a Austrálie - přinutila společnost zmodernizovat a podstatně rozšířit původní výrobnu. V novém závodě vzniklo patnáct pracovních míst a výrobní kapacita firmy tak vzrostla o polovinu. „Novou továrnu se podařilo otevřít ve velmi krátké době, výstavba objektu trvala jen pět měsíců. S pomocí nových technologií a postupů dokážeme uspokojit poptávku z tuzemska i ze zahraničí v polovičních dodacích lhůtách,“ uvedl šéf Ahornu Pavel Koňárik.

Unilever nakoupil zmrzliny Mražené krémy se značkou Míša, Nanuk, Eskymo, Pierot, Terno nebo Táboráček bude od nynějška vyrábět producent potravin a kosmetiky Unilever. Na odkoupení portfolia zmrzlinových značek se dohodl se společností Alima. Hodnotu transakce společnosti neuvedly. Unilever, který již vyrábí zmrzliny pod značkou Algida, patří k největším světovým výrobcům spotřebního zboží. Loňský obrat firmy dosáhl 41 miliard eur.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).