Menu Zavřít

Průmysl

22. 6. 2006
Autor: Euro.cz

krátce

Partnery doma i za hranicemi Svaz průmyslu a dopravy se dohodl s Českou spořitelnou, že ji bude zastupovat v jednáních zaměstnavatelů doma i v zahraničí. Spořitelna tím získala statut Partnera SP ČR. Svaz bude uplatňovat návrhy České spořitelny například v Radě hospodářské a sociální dohody a při změnách legislativy. Spolupráce se předpokládá také při formulování stanovisek české zaměstnavatelské komunity na mezinárodní úrovni, například na bázi evropské konfederace zaměstnavatelů UNICE, poradního orgánu OECD pro hospodářskou oblast BIAC a v mezinárodní organizaci zaměstnavatelů IOE.

Energetika vyplatí dividendy Společnost Pražská energetika vyplatí svým vlastníkům na dividendách za rok 2005 celkem 843,5 milionu korun, což představuje 218 korun na jednu akcii. Loni firma vyplatila o třicet milionů korun méně. Regionální distributor elektřiny v roce 2005 vydělal po zdanění 1,25 miliardy korun. Tržby z prodeje elektřiny, které představovaly téměř 98 procent celkových výnosů, stouply proti roku 2004 o desetinu na 12,14 miliardy korun. Část zisku, téměř 353 milionů korun, ponechali akcionáři nerozdělenou pro financování investičního programu firmy.

CIF24

Převezmou výrobu Přední český výrobce topidel, průtokových ohřívačů vody a kuchyňských spotřebičů, společnost Karma Český Brod, uzavřel kontrakt s německou společností Gonvior. Český producent bude pro zmíněnou firmu vyrábět a na svých teritoriích prodávat kamna značky Gamat. Ty se pod dohledem Karmy budou vyrábět nejen v Česku, ale i Maďarsku, na Ukrajině a v dalších zemích bývalého socialistického bloku. „Podařilo se nám rozšířit portfolio našich výrobků o tuto značku a upevnit pozici v segmentu plynových topidel,“ konstatoval šéf Karmy Pavel Janeček.

Kočárník v dozorčí radě Řádná valná hromada akciové společnosti Unipetrol koncem minulého týdne rozhodla, že letos nevyplatí dividendy. Současně zvolila nového člena dozorčí rady společnosti. Stal se jím bývalý místopředseda vlády a ministr financí Ivan Kočárník, který v současnosti mimo jiné zastává funkci šéfa dozorčí rady České pojišťovny. Dozorčí orgán Unipetrolu naopak opouští exministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr a rektor Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Vlastimil Růžička.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).