Menu Zavřít

Průzkum ze šuplíku

27. 10. 2015
Autor: Euro E15

Češi jsou podle posledního průzkumu agentury STEM antievropany uprostřed Evropy. Tři pětiny by nyní hlasovaly proti vstupu do Unie, což je dosud nejhorší číslo. Důvodem nelibosti Čechů k EU je migrační vlna. Ta migrační vlna, která zemi uprostřed Evropy de facto míjí.

Od začátku roku našla policie v Česku kolem sedmi tisíc nelegálních migrantů. V podstatě všichni jen projížděli a jsou dávno pryč. V takzvaných detenčních zařízeních na českém území jich nyní přebývá jen kolem pěti stovek. O azyl požádalo 73 Syřanů. Většina žádostí s migrační vlnou nesouvisí, sepsali je obyvatelé Ukrajiny (527) a Kuby (114).

Z čísel jednoznačně vyplývá, že Česko je zemí úplně mimo zájem uprchlíků (co by za to Německo s očekávanými 800 tisíci do konce roku dalo). Evropu tedy v očích Čechů sráží dolů jen čiré obavy.

ČSSD, která vedla Česko do EU, a jejíž někdejší předseda Vladimír Špidla v Aténách podepisoval přístupové smlouvy, absolutně nestíhá rozprášit lacinou propagandu populistů. Je pochopitelné, že když Češi nemají zkušenosti s čímkoliv odlišným, zažívají určitou dávku nejistoty. Ale je úkolem vlády to svým lidem vysvětlit a vymezit se proti všem, kteří si v boji proti uprchlíkům honí politické body.

Stejně tak, jako to před časem udělala německá kancléřka Angela Merkelová. Ať se to Němcům líbí nebo ne, znají její pevný názor. Jenže z premiéra Sobotky by člověk kloudné slovo nedostal, ministr vnitra si notuje s pokroucenými názory prezidenta Zemana, tajemník pro EU se jich bojí a zbytek vlády se stará o vlastní byznys.

Iniciativu tak převzali ryzí blázni. Uprchlíky líčí jako bandu hrdlořezů a Evropu jako zlou mámu, která nám tyhle lidi povinně přiveze do naší krásné vlasti, která bude vzápětí zničena a vypleněna. Nesmysl. Jakkoliv jsou povinné kvóty prohrou EU a důkazem jejího nepochopení pro nové členské země, popularitu si neprohrála ona, ale může za to poděkovat slabé sociální demokracii. To pro ní je průzkum ostudou.


Čtěte také:

Studenti, ve vlastním zájmu nerušte noční klid!

Válka je mír

ebf - tip - debata

S korupcí v zádech

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).