Menu Zavřít

První soukromá studentská kolej končí v exekuci

24. 2. 2013
Autor: Redakce

Brněnská soukromá kolej Wind Point, kterou od roku 2007 provozovala stejnojmenná firma, jde do exekuce. Firma se ocitla v problémech poté, kdy přestala platit svým dodavatelům za služby, nesplácela bankám úvěry a neplatila povinné odvody státním úřadům.

Firmy i státní instituce mají za firmou a jejími majiteli Janem Krausem a Lenkou Beránkovou pohledávky, které v celkovém součtu dosahují mnoha desítek milionů korun. Kupříkladu Volksbank přihlásila pohledávku ve výši téměř 26 milionů korun, kterou jí dluží jak oba společníci, tak firmy Wind Point a Trade Wind, kde mají Kraus a Beránková podíly.

Oba majitelé se proto již loni ocitli v insolvenci a exekucí byly postiženy také obchodní podíly obou společníků v jejich firmách. S budovou koleje Wind Point, která ubytovává studenty brněnských vysokých škol, nyní nesmí firma nakládat. Ve středu 20. února 2013 se v katastru nemovitostí na této budově objevila takzvaná plomba, kterou bylo majitelům znemožněno s nemovitostí jakkoliv nakládat.

EBF24

Vydaný exekuční příkaz k prodeji nemovitosti je zatím nepravomocný. Oprávněným je v tomto případě Městská správa sociálního zabezpečení Brno Koleje studenty i nadále ubytovávají aniž by je o exekučním řízení informovaly.

Celý článek čtěte v pondělním vydání týdeníku Euro

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).