Menu Zavřít

PRVNÍ ŽALOBA A PRVNÍ PŘÍMĚŘÍ

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

TV Nova

Spor o budoucnost televize Nova sice minulý týden pokračoval, ale do jisté míry klidněji než krátce po jeho vypuknutí před čtrnácti dny (EURO 17/99). Vladimír Železný na straně jedné a americká společnost Central European Media Enterprises (CME ) na straně druhé zřejmě směřují k dohodě. Ta je v zájmu obou stran.

Američané minulé pondělí oznámili, že podali na Železného žalobu u mezinárodního arbitrážního soudu ve Francii, protože údajně porušil obchodní smlouvy, které se společností CME v minulosti uzavřel. Železný označil obvinění proti své osobě za nepodložená a pohrozil, že i on podá na CME žalobu.

ebf - tip - debata

Ve středu však obě strany sporu uzavřely pakt o týdenním neútočení a oznámily, že začnou znovu jednat o řešení vzniklé situace.

Spor se týká spojení Železného společnosti CET 21, která má v držení licenci k vysílání TV Nova, se společností ČNTS, která vysílání zajišťuje a jejímž prostřednictvím tečou všechny peníze. V ČNTS drží 99 procent americká CME, která by také chtěla odkoupit majoritu v CET 21. Na tuto nabídku však Železný zatím odmítá přistoupit a nabízí Američanům jen minoritní podíl.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).