Menu Zavřít

Pryč z retailu

11. 11. 2004
Autor: Euro.cz

ABN Amro / Kilcullen Kapital Partners

WT100

PRAHA (tos) - Opustit retailový trh v České republice je rozhodnuta společnost ABN Amro. Po prodeji penzijního fondu České pojišťovně by nizozemskou bankovní skupinu měla opustit také společnost ABN Amro Asset Management. Kupcem by se měla stát irská investiční skupina Kilcullen Kapital Partners, reprezentovaná v tuzemsku Endou O´Coineenem. „Jednání stále probíhají, k prodeji minoritního podílu by podle plánu mělo dojít ještě letos,“ uvedl pro týdeník EURO ředitel ABN Amro Asset Management Vratislav Svoboda.
Informace týdeníku EURO uvádějí, že ABN Amro se původně snažila prodat penzijní fond a asset management dohromady, nikdo ze zájemců o fond však asset management příliš nechtěl. Rozhodujícím aktivem společnosti byla totiž smlouva na správu majetku penzijního fondu. Bez něj zůstávají společnosti pod správou jen tři miliardy korun. Významným dílem se navíc na této sumě podílejí smlouvy o správě majetku s několika málo velkými klienty, například s magistráty Brna a Ostravy.
Enda O´Coineen si je závislosti firmy na několika klíčových klientech dobře vědom. Proto odmítl koupit celou firmu najednou a hned, ale získání dalších podílů a jejich cenu se snaží provázat s budoucí úspěšností firmy.
Na současné ceně ABN Amro Asset Management se informované zdroje ze strany nabyvatele i prodávajícího při rozhovoru s týdeníkem EURO překvapivě shodovaly. Celá společnost má podle nich nyní hodnotu 40 až 60 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?