Menu Zavřít

Půjčky bez poplatku dobývají český finanční trh

5. 8. 2019
Autor: PNM International

Češi už dávno začali chápat, že není důvod bát se nebankovních půjček. Ostatně díky regulacím a přísným pravidlům ČNB z trhu úplně vymizeli nepoctiví věřitelé. Samozřejmě je stále možné po půjčce skončit v dluzích, nicméně většinou bývají na vině sami klienti, kteří strčí hlavu do písku, jakmile mají problém splácet.

U všech věřitelů je situace, kdy nemáte na splátku, řešitelná. Zpravidla je možné datum splatnosti prodloužit. Sice za poplatek, ale zaplatit ve finále o něco víc je rozhodně lepší než se dostat do dluhové pasti.

Lidé se nechávají zlákat výhodnými nabídkami

Zda budete schopní splácet v nastaveném čase, je potřeba zvážit ještě předtím, než si o půjčku zažádáte. Mnoho klientů se totiž nechá zlákat velmi výhodnými podmínkami, ale nakonec je pro ně úvěr daleko dražší, než původně mysleli. Poplatky za pozdní splátky nebývají zrovna malé. Takže by v danou chvíli možná bylo výhodnější vzít si úvěr u jiné společnosti, který byl sice v základu dražší, ale měl delší dobu splatnosti.

Velkým lákadlem jsou úvěry bez poplatku

K nejlákavějším nabídkám, na něž klienti hodně slyší, patří rychlé půjčky bez poplatku. Na trhu působí několik společností, které půjčí pár tisíc úplně zdarma – zaplatíte pouze tolik, kolik jste si půjčili. Příkladem může být nabídka online půjčky Creditstar. Tam získáte zdarma až 7000 korun s dobou splatnosti 30 dnů.

CIF24

Důležité je půjčovat si zodpovědně

Nejde jen o to, zda budete schopní splácet, ale také o samotné rozhodnutí půjčit si. Dobře zvažte, zda jsou pro vás peníze skutečně tak nutné. Půjčovat si na dovolenou je nezodpovědné, zatímco úvěr na nákup nové lednice, která se rozbila, je naopak rozumný.

Vždy je lepší uskromnit se a peníze ušetřit z vlastní kapsy, případně požádat o pomoc příbuzné či přátele. Pokud takovou možnost nemáte, nebankovní půjčka není špatným řešením.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).