Menu Zavřít

PŮL MILIARDY PRO NADACE

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Neziskový sektor

Zhruba půl miliardy korun z Nadačního investičního fondu rozdělil kabinet na doporučení vládní rady pro nadace mezi pětadvacet nestátních neziskových organizací. Fond vznikl před šesti lety a jsou v něm uloženy finanční prostředky z p rodeje akcií asi pěti set společností z druhého kola privatizace v celkové nominální hodnotě téměř tří miliard korun.

CIF24

Vláda poskytla finanční prostředky v kategorii sociální a humanitární například Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové a Československé nadaci Charty 77, ve zdravotní Nadaci pro transplantaci kostní dřeně, v kulturní Českému hudebnímu fondu a Českému literárnímu fondu. Na ochranu lidských práv získala podporu Nadace rozvoje občanské společnosti, na ochranu životního prostředí nadace Partnerství, na vzdělávání Vzdělávací nadace Jana Husa a v kategorii „jiné například Nadace pro obnovu a záchranu Jizerských hor.

Protože v kategoriích ochrany lidských práv a životního prostředí uspělo pouze po jedné nadaci, zatímco pravidla řízení předpokládají úspěch minimálně tří, vyhlásí vládní rada pro tyto kategorie doplňkové výběrové řízení. Pro vítěze rezervoval a částku téměř sto milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).