Menu Zavřít

Půlka hospod v pohodě

8. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Kvalita piva

PRAHA (hns) - Plzeňský Prazdroj začal od počátku roku v rámci akce Čistá trubka oceňovat hostinské, kteří dbají na čistotu výčepních zařízení. „Z pivovaru odchází nápoj ve stoprocentní kvalitě a neobsahuje žádné mikroorganismy. Ty se mohou do piva dostat až v případě, že hospodský správně nečistí výčepní trubky. Optimální je jejich sanitace jedenkrát za týden. Čištění zabere několik minut a vyjde na 299 korun,“ řekl týdeníku EURO mluvčí plzeňského pivovaru Alexej Bechtin. „Přes 50 procent českých hospod si medaili zaslouží již teď, 40 procent je na dobré cestě a necelých 10 procent bohužel našim standardům úplně neodpovídá,“ dodal Bechtin. Plzeňský Prazdroj navíc v rámci marketingové podpory vytvořil počítačovou hru Sejmi šmejda.

  • Našli jste v článku chybu?