Menu Zavřít

Půlmiliardové kotle

12. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Hutní montáže

Ostravská společnost Hutní montáže, jež se před časem stala součástí firmy Vítkovice Holding, uzavřela dva kontrakty v celkové hodnotě přes půl miliardy korun na montáž energetických kotlů ve střední Evropě. Jde o zakázky pro ČEZ a Hitachi Power Europe.
Prostřednictvím dalšího člena holdingu - firmy Vítkovice Heavy Machinery - se budou Hutní montáže podílet na rekonstrukci a modernizaci uhelné elektrárny ČEZ v Tušimicích. Objem zakázky se pohybuje okolo 370 milionů korun. Druhým kontraktem, tentokrát v hodnotě 270 milionů, je montáž tlakové části kotle v německém Walsumu pro Hitachi Power Europe.
Obě zakázky by měly mít v budoucnu „následníky“. V případě české elektrárny by se Hutní montáže rády podílely i na dalších etapách její modernizace a rovněž na rekonstrukci elektrárny v Prunéřově. V Německu by firma ráda získala smlouvy na montáže kotlů ve čtyřech až šesti dalších elektrárnách. „Naše kapacity se díky těmto zakázkám soustředí do středoevropského prostoru, který by pro nás měl být v příštích letech dominantním trhem,“ uvedl generální ředitel firmy Miroslav Přecechtěl.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).