Menu Zavřít

Puma francouzská

12. 4. 2007
Autor: Euro.cz

PPR

Francouzský maloobchodní prodejce oděvů PPR chce ovládnout Pumu, německého výrobce sportovního oblečení a obuvi. Francouzi oznámili, že v brzké době sdělí nabídku na převzetí firmy. PPR již uzavřel dohodu o koupi akcií Pumy od jejího hlavního akcionáře Mayfair, jenž vlastní podíl 27,14 procenta. PPR chce podnik zakoupit prostřednictvím divize Sapardis: Francouzi nabídnou za akcii Pumy 330 eur v hotovosti (celkem 5,56 miliardy eur).
Puma navíc minulý týden oznámila, že odkoupí zpět 1,27 milionu vlastních akcií - tedy 7,4 procenta předchozího akciového kapitálu. Její management byl informován, že Mayfair prodal svůj podíl skupině PPR, rovněž po 330 eurech za akcii. Dohodu mezi Mayfair a Sapardisem budou ještě schvalovat antimonopolní úřady.
O možné nabídce na převzetí Pumy se na finančním trhu hodně spekulovalo; zájem měl údajně i Nike, americký rival Pumy. Firma PPR už během roku avizovala dostatek prostředků na velké či středně velké akvizice, ale s tím, že se nehodlá pouštět do „bezhlavého utrácení“. Skupina vlastní luxusní značku Gucci Group, pro niž pracují například návrháři Stella McCartneyová a Alexander McQueen.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).