Menu Zavřít

Radotínská radnice chystá milionové investice. Peníze dá do školy i zbrojnice

3. 3. 2017
Autor: CC BY 4.0: ŠJů-Wikimedia Commons

Městská část Praha 16 chystá v letošním roce rekonstrukci a rozšíření základní školy Loučanská, stavbu nové hasičské zbrojnice i vybudování nových protipovodňových bariér. Na investice vyčlenila přes 20 milionů korun, dalších 28 milionů budou stát zábrany proti velké vodě. „V rozpočtu schváleném na prosincovém zasedání zastupitelstva je pro tento rok vyčleněn zatím největší objem vlastních investičních prostředků,“ zmínil starosta Prahy 16 Karel Hanzlík (ODS).

Základní školu Loučanská čeká vestavba školní auly do atria budovy, zakázku získala radotínská společnost Czech Consult. Se stavbou chce radnice začít o letních prázdninách. Kromě nové auly ve škole přibude i nová sborovna pro učitele. Na místě stávající bude prostor pro další třídu, součástí projektu je i nástavba nad šatnami školní jídelny, kde vznikne kabinet pro vyučující I. stupně školy. „Celkově změny přinesou navýšení kapacity školy o dalších šedesát míst, což by mělo pokrýt i další očekávaný nárůst počtu radotínských školáků v příštích letech,“ doplnil Hanzlík.

V druhé polovině roku chce Praha 16 zahájit i výstavba nové hasičské zbrojnice. Stavbu naplánovala na místě bývalé mateřské školy. V současné době zpracovává firma Bomart dokumentaci pro stavební povolení. Nová zbrojnice s přístupem přímo na Karlickou ulici nahradí podle radotínské radnice nevyhovující prostory v bývalé zemědělské usedlosti ve vnitrobloku za domem U Koruny, které užívají dobrovolní hasiči nyní.

Praha 16 má v plánu také vybudování protipovodňových opatření v oblasti Šárova kola. Po odbagrování dosavadního valu, přeložkách sítí a vybudování kanalizace vyroste na místě oplocení zahrad směrem k řece betonová zeď o výšce až 1,5 metru.


Praha 16 má v plánu postavit nová protipovodňová opatření. Čtěte:

Radotín rozšíří za 28 milionů protipovodňová opatření v Šárově kole

Radotín rozšíří za 28 milionů protipovodňová opatření v Šárově kole

WT100


Pokračovat bude v zateplování budov městské části, rekonstrukce by se měl dočkat objekt sociálních agend na náměstí Osvoboditelů.

Radnice naplánovala také postupné výkupy pozemků pro další výstavbu protipovodňových opatření či do dalších bezpečnostních opatření v dopravě. Chystá obnovu vodovodního řadu v ulici Chatová, pro niž v současné době probíhá stavební řízení, a bude opravovat schodiště k autobusové zastávce na Karlické.

Další zprávy z městské části:

Radotín zrevitalizuje břehy Berounky

Radotínská radnice investuje 15 milionů do sídliště


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).