Menu Zavřít

Raketový růst pokračuje. Bitcoin se vyšvihl už nad 15 tisíc dolarů

7. 12. 2017
Autor: Zach Copley via Flickr (CC BY-SA 2.0)

Hodnota digitální měny bitcoin během dnešního obchodování pokořila další rekord. Na obchodní platformě Coindesk.com se krátce vyšplhala na 15 007,70 dolaru, pak mírně klesla. Během dneška tak bitcoin přidával téměř 15 procent.

Podle agentury Bloomberg se hodnota bitcoinu od začátku měsíce zvýšila o 50 procent. Bitcoinu pomáhá očekávané spuštění obchodování s bitcoinovými termínovými kontrakty, které na největší burze s kontrakty CME začne za několik dní.

Vývoj hodnoty bitcoinu:

BTCUSD Chart

Zdroj: IEconomics.com

Začátkem roku činila hodnota bitcoinu 1000 dolarů, od té doby s občasnými výraznými výkyvy zaznamenává jeden rekord za druhým. Podle společnosti CMC Markets má vzestup bitcoinu všechny příznaky bubliny. „Neexistuje ale způsob, jak poznat, kdy bublina praskne,“ řekla firma serveru BBC.

Bitcoin vznikl v roce 2009 jako alternativa oficiálních měn a během let se prosadil jako přední světová kybernetická měna. Vytváří ji síť počítačů se specializovaným softwarem naprogramovaným tak, aby uvolňoval nové virtuální mince stabilním a postupně se zpomalujícím tempem. Je navržen tak, aby ho nikdo nemohl ovlivňovat, ani vlády a centrální banky.

MMF24

První bitcoinoví miliardáři: dvojčata, která se soudila s Zuckerbergem o Facebook

 Bratři Cameron a Tyler Winklevossovi

O bitcoinu dále čtěte:

Je to podvod? Jistě, pane řediteli. Banka JP Morgan nakupuje bitcoiny

Hrozba pro Bitcoin: kvantové počítače jej mohou prolomit

Co může propíchnout bitcoinovou bublinu? Třeba teroristický útok

Zapomeňte na bitcoin. V kurzu je kryptoměna drogových dealerů


  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).