Menu Zavřít

RAKETY POD JEDNOU ZNAČKOU

31. 7. 2001
Autor: Euro.cz

Zbrojní průmysl

Tři evropští zbrojaři, British Aerospace (BAe), francouzský Lagarde`re a italská Finmeccanica, jednají už delší dobu o sloučení svých raketových divizí. V případě úspěšného spojení by vznikl druhý největší výrobce raketových střel na světě hned za americkým gigantem Raytheon. Informoval o tom britský ekonomický deník Financial Times, který citoval výkonného ředitele BAe Johna Westona.

EBF24

Weston informoval o těchto jednáních po podpisu dohody s britskou společností General Electric Company, od níž společnost BAe koupila její zbrojní divizi Marconi za téměř dvanáct miliard dolarů. S touto akvizicí upevní největší evropská z brojovka British Aerospace své třetí místo mezi světovými zbrojaři.

Analytici míní, že po další konsolidaci evropského zbrojního průmyslu, zůstanou na trhu pouze dvě až tři firmy schopné konkurovat ve světovém měřítku a jednou z nich chce být BAe, uvedl mluvčí firmy. Konflikt v Kosovu podle odborníků fúzím nahrává. Sloučené firmy mají totiž větší šanci na získání státních zakázek.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).