Menu Zavřít

Rakušané přestaví objekty ČSOB

20. 1. 2006
Autor: Euro.cz

Immoeast

MMF24

PRAHA (mat) - Společnost Immoeast chystá rozsáhlou rekonstrukci nově zakoupených objektů ČSOB. Rakouská firma již zahájila přípravu developerského projektu, v jehož rámci by se 47 tisíc metrů čtverečních velké portfolio mělo rozrůst o dalších šest tisíc metrů. Prozatím výhradně kancelářské prostory budou přestavěny na hotelové, kancelářské, obytné a maloobchodní plochy.
„Obchod je pro nás velice výhodný, protože máme v době příprav projektu stálé příjmy od ČSOB, která v nemovitostech zůstává do poloviny roku 2007,“ uvedl předseda představenstva Immoeast Karl Petrikovic s tím, že s modernizací hodlá začít v roce 2008. Výši investic však nesdělil.
Firma Immoeast byla založena jako dcera Immofinanz Immobilien Anlagen, která má pokrývat středo a východoevropské aktivity mateřské společnosti. V Česku, kde Immoeast působí od roku 2001, se zabývá zejména developmentem. Spolupracuje se společnostmi S&B CEE a European Property Group. V současnosti se firma podílí na třiceti českých projektech o ploše přesahující 850 tisíc metrů čtverečních. Jde zejména o kancelářské maloobchodní a logistické komplexy. Firma je aktivní i na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Rusku a Srbsku.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).