Menu Zavřít

Reality

14. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Nová struktura

Stavební firma PSJ přešla na novou obchodní strukturu, a to z holdingové na divizní. Firma tak prý může efektivněji a pružněji reagovat na příležitosti na trhu. Divize fungují jako samostatné jednotky. Za oblast pozemního stavitelství zodpovídají Divize Praha, Divize Čechy, Divize Morava a Divize Kapacity. Vedle toho působí v PSJ Divize Developmentu a Divize Exportu, která zastřešuje zahraniční stavitelské aktivity podniku.

S novým manažerem

Novým associate development directorem soukromé developerské společnosti Discovery group, která má ve svém portfoliu v ČR a na Slovensku projekty v hodnotě 450 milionů eur, se stal Daniel Fiřt. Bude zodpovědný za akvizice společnosti a povede projektový tým několika nových projektů Discovery group. Fiřt působí v oblasti nemovitostí více než deset let. Posledních šest let pracoval jako real estate manager pro McDonald’s ČR, kde měl na starosti asset management restaurací společnosti a také plánované projekty v ČR a na Slovensku.

ebf - tip - debata

Polepšila si

Skupina Skanska v České a Slovenské republice zvýšila meziročně provozní zisk EBIT o 34,9 procenta na 1,7 miliardy korun. Tržby skupiny dosáhly 35,9 miliardy korun proti 36,5 miliardy korun v roce 2006. Daří se především dopravnímu stavitelství a bytovému developmentu. V současnosti má skupina zajištěny zakázky v hodnotě více než 33 miliardy korun. Priority Skansky pro letošní rok jsou mimo jiné dokončení restrukturalizace, stabilizace pozemního stavitelství, důraz na zelené aktivity a projekty Public Private Partnership.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).