Menu Zavřít

Reality

13. 7. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Shangri-La míří do Vídně

Luxusní hotelový řetězec Shangri-La chce do roku 2009 zahájit ve Vídni provoz nového hotelu. Rakouská metropole bude po Paříži teprve druhým evropským městem, v němž bude Shangri-La nabízet hostům exkluzivní ubytování. Hotel má disponovat 207 pokoji o průměrné velikosti 45 metrů čtverečných. Nejlevnější pokoj bude stát 280 eur na noc. Hotelový komplex se bude nacházet na vídeňské třídě Ringstrasse, naproti slavné koncertní síni Konzerthaus. Náklady na stavbu se mají pohybovat kolem miliardy eur.

Spory na desítce

Radnice Prahy 10 se bude soudit o budovy pod Vršovickým zámečkem. V objektech podnikají dva živnostníci, kteří je zdědili a mají tam své provozovny. Ty by ale měly ustoupit projektu rekonstrukce zámečku, který je majetkem městské části, a jeho okolí na čtyřhvězdičkový hotel. Na problém upozornila Česká televize. Hotel má opravit a provozovat pražský hoteliér Vlastimil Riedl známý vazbami na komunální politiky. O stamilionové náklady se s ním podělí městská část.

Omezenější zelená brzda

Možnost, aby ekologové a další subjekty zasahovali do stavebního řízení, by se dle místopředsedy vlády Jiřího Čunka měla omezit. Čunek to minulý týden řekl na tiskové konferenci během návštěvy Pardubického kraje v souvislosti s projektem splavnění Labe, který byl zastaven. „Možnost, aby ze zákona měl kdokoliv možnost brzdit dlouhodobě jakýkoliv projekt, je špatná,“ uvedl Čunek.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).