Menu Zavřít

Reality

1. 9. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

O čtyřicet procent méně.

Vláda schválila rozpočet Státního fondu rozvoje bydlení pro rok 2007, který navrhl ministr pro místní rozvoj Radko Martínek. Výdaje fondu se sníží na 5,63 miliardy korun, což znamená v porovnání s letošním rokem pokles o 40 procent. Fond okleští dotace na výstavbu nájemních bytů, omezení prostředků se dotkne také vlastníků panelových domů.

Dvě burzy nestačí.

Víceprezident Orco Property Group Aleš Vobruba agentuře Bloomberg řekl, že Orco, jehož akcie se obchodují v Paříži a v Praze, možná uvede své akcie na burzy ve Varšavě a Budapešti. Do Polska se chystá již v příštím roce. „Vstupem na tyto burzy by skupina mohla přilákat nové zejména místní investory, což by mohlo mít pozitivní dopad. Nicméně varšavská burza je trh s větší konkurencí a mnohem vyšším počtem akciových titulů než pražská burza,“ uvedli analytici společnosti Atlantik FT. Kdyby Orco tyto plány uskutečnilo, jeho akcie by se obchodovaly na čtyřech burzách.

Dotace pro metro.

Pražskému magistrátu by na výstavbu metra mohla přispívat Evropská unie. Oznámilo to ministerstvo dopravy s tím, že Praha může získat v příštích sedmi letech až devět miliard korun z fondu soudržnosti. Návrh státního rozpočtu pro příští rok s žádnou dotací na výstavbu metra nepočítá. Přípěvek na metro musí ještě schválit Evropská komise, nicméně odstupující premiér Jiří Paroubek má informace, že se tak stane.

WT100

Čas do konce září.

Společnost Hyposervis začala nabízet stoprocentní hypotéku s pětiletou fixací za úrok 4,29 procenta a hypotéku do 85 procent zástavní hodnoty nemovitosti s pětiletou fixací s úročením 3,99 procenta. Nabídka je časově omezena do 30. září. Hyposervis zřejmě očekává v souvislosti s touto akcí nápor nových klientů, posílil totiž všechny týmy svých makléřů.

  • Našli jste v článku chybu?