Menu Zavřít

Reality

8. 2. 2008
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

EBF24

Do třetice na Slovensku

.
Společnost Skanska zahajuje prodej již třetího rezidenčního projektu v Bratislavě, luxusní Rezidence Romantika. Obytná vila v městské části Karlova Ves nabídne celkem patnáct nadstandardních bytů. Hodnota investice dosahuje 150 milionů slovenských korun. Stavba byla zahájena v květnu loňského roku. Dalším bytovým projektem, který aktuálně Skanska ve slovenské metropoli zahájila, je Rača Vineyards se 174 byty v pěti bytových domech v městské části Rača. Na svazích historického vrchu Devín připravuje projekt Viladomy Devín se 111 byty v první etapě výstavby. V letošním roce plánuje Skanska zahájit prodej čtvrtého rezidenčního projektu.

Druhá várka dokončena

.
Finep dokončil druhou etapu bytového projektu Nová Harfa, která zahrnuje čtyři objekty s 374 bytovými jednotkami a s první etapou tak bylo celkem dokončeno a zkolaudováno devět bytových objektů a 1053 bytů. Třetí část projektu s 393 byty je ve výstavbě a bude dokončena na podzim letošního roku. V současné době zbývají ze II. etapy poslední tři volné byty, ostatní jsou prodané. Ceny bytů se v projektu Nová Harfa pohybují kolem 42 tisíc korun za metr čtvereční bez DPH.

Libeňské podzámčí na prodej

.
Radnice Prahy 8 se možná bude snažit prodat budovy takzvaného libeňského podzámčí, tedy bývalý Löwitův mlýn a Zámecký pivovar. Se záměrem souhlasí radní osmé městské části. Výběrové řízení by mělo být vyhlášeno letos. O případném novém majiteli se rozhodne podle nabídnuté ceny a účelu využití nemovitostí. Osmá městská část chtěla před několika lety budovy pronajmout, soutěž ale skončila bez výsledku. Do následného výběrového řízení na prodej se přihlásil jediný zájemce. Ačkoli soutěž nebyla uzavřena, radní tehdy uvedli, že domy by se prodávat neměly, a koncem roku 2006 ji zrušili. Nyní tedy na doporučení komise pro obecní majetek změnili názor.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).