Menu Zavřít

Reality

24. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Krátké zprávy

Bydlení pro mladé
Developerská a investiční skupina CPI Group zkolaudovala projekt řadových rodinných domů a bytů v Horoměřicích. Jsou určeny zejména mladým rodinám a středně příjmové skupině lidí. Záměrem CPI Group je nabídnout takzvané startovací byty, a umožnit tak lidem bydlení v atraktivní lokalitě vzdálené jen půl kilometru od hranice Prahy. Zájem o 62 bytů a 36 řadových domů je značný. Prodalo se jich už osmdesát procent. Společnost CPI Group vyčíslila investici do celého projektu na 215 milionů korun.

EBF24

Koupí konkurenta
Stavební společnost Strabag chce koupit konkurenční firmu JHP. Už dříve ovládla několik podniků, nyní má zájem o společnost zaměřenou hlavně na dopravních stavby s ročními tržbami přes 750 milionů korun. Strabag již poslal Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže žádost o povolení fúze. Firma JHP se v minulosti podílela například na výstavbě mostů na pražském městském okruhu. Firmu založili v roce 1990 tři společníci, nyní JHP patří kompletně Václavu Jelínkovi. Má kolem 280 zaměstnanců a předloni vydělala skoro 90 milionů korun.

Z Anglie do Česka
V české pobočce mezinárodní poradenské a konzultační společnosti v oblasti nemovitostí DTZ se objevily nové tváře. Na pozici investment agent nastoupil Elliott Hawkins, který pracoval pro DTZ ve Velké Británii od roku 2005. Bude zodpovědný za poradenství mezinárodním investorům od správních fondů, developerů a stavitelů až po poskytovatele kapitálu a soukromé investory. Post office agent obsadila nově Mária Študencová, která povýšila z předchozí funkce property managera.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).