Menu Zavřít

Reality

11. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Lhůta pro památkáře

Sněmovna schválila novelu, která má zrychlit úřadování Národního památkového ústavu (NPÚ) v rámci stavebních řízení. Pro předlohu Karlovarského kraje hlasovalo 157 ze 165 přítomných. Nyní ji posoudí Senát. Novela zákona o státní památkové péči předpokládá, že by se měli památkáři vyjádřit do dvaceti pracovních dnů od doručení žádosti, ve zvlášť závažných případech by bylo možné prodloužit lhůtu o dalších deset dní.

Orco: polská burzovní premiéra

Akcie developerské a realitní společnosti Orco Property Group se na varšavské burze začnou obchodovat zřejmě 23. května. Agentuře Reuters to řekl šéf burzy Ludwik Sobolewski. Orco, jež své akcie obchoduje v Praze a Paříži, chce na burzy v Polsku a Maďarsku vstoupit navýšením kapitálu o sto milionů eur.

CIF24

Česká pojišťovna odprodává

Česká pojišťovna prodává všechny své nemovitosti, o čemž informoval server Aktuálně.cz. Nového majitele bude mít dle informačního portálu i historické sídlo pojišťovny ve Spálené ulici. Celková cena zhruba sedmdesáti domů může dosáhnout několik miliard korun. Nemovitosti nakupuje dle Aktuálně mimo jiné Petr Kellner.

Hochtief na maďarském letišti

Největší německá stavební společnost Hochtief se s britským letištním operátorem BAA dohodla na koupi 75 procent podílu v hlavním budapešťském letišti za 1,9 miliardy eur (asi 54 miliard korun). Hochtief má rovněž podíly na leteckých „přístavech“ v Hamburku, Aténách, Düsseldorfu a Sydney.

  • Našli jste v článku chybu?