Menu Zavřít

Reality

4. 5. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

MMF24

Zaplaceno, dokonáno

Finanční skupina J&T zaplatila 707 milionů korun, za které koncem ledna vydražila areál zkrachovalé Zbrojovky Brno. Peníze musela J&T uhradit do minulého týdne, jinak by byla jedna z největších tuzemských dražeb zmařena. Suma se stane součástí konkurzní podstaty podniku, který je v konkurzu už od roku 2003 - za tu dobu přihlásili věřitelé pohledávky za více než 480 milionů korun.

Opatrně s tou radostí

Firma PlaneStation Pilsen (PSP) chce vložit miliardy korun do rekonstrukce letiště v Líních u Plzně. Investor má plochu v dlouhodobém pronájmu od státu. „Před zahájením rekonstrukce je zapotřebí zejména dotáhnout do úspěšného konce jednání s ministerstvem obrany ohledně odkoupení areálu a ujasnění vojenské působnosti v areálu,“ řekl ředitel rozvoje PSP Michal Čermák. Informaci přinesla západočeská vydání Deníku. „Taková vyjádření jsme už slyšeli od firmy několikrát. Nadějí a očekávání bylo dost, počkejme raději na činy,“ doporučuje zdroj týdeníku EURO.

Privatizace v plném proudu

Mezi pražskými nájemníky stále existuje velký zájem o obecní byty. Od začátku privatizace se v hlavním městě dostalo do soukromých rukou kolem sta tisíc bytových jednotek. Městským částem a magistrátu zůstalo asi 75 tisíc bytů. Z průzkumu agentury ČTK vyplývá, že nejvíce bytů se v současnosti privatizuje v Praze 6 - nájemci si mohou koupit zhruba šest tisíc bytů. Kolem tří tisíc bydlišť je na prodej v Praze 13 a 10, městské části Praha 3, 4, 8 a 9 a magistrát připravují podmínky pro privatizaci. Prodej bytů ukončily Praha 2 a Praha 11.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).