Menu Zavřít

Reality

30. 3. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Opětovné potíže s pozemky.

Pozemkový fond (PF) má znovu problémy s převody pozemků na spekulanty. Úředníci fondu nezabránili dalšímu případu, v němž jde o desítky lukrativních parcel v Praze, jejichž celková hodnota činí stamiliony korun, uvedly Hospodářské noviny. Jedná se například o zahrady v Dejvicích nebo v Troji. Dřívější aféry fondu přitom stály místo exministra zemědělství Petra Zgarbu. Z převodu měl profitovat pražský podnikatel Rostislav Kopecký.

Jihlavští v New Yorku.

Jihlavský PSJ holding získal zakázku na dokončení rekonstrukce České národní budovy v New Yorku. Do soutěže se firma, jež pracovala i na předchozí etapě přestavby budovy, přihlásila jako jediná. Nabídla cenu 341,1 milionu korun a termín provedení díla 355 dní od předání staveniště, ke kterému by mělo dojít na konci dubna. PSJ holding nebude pracovat pro resort poprvé - opravuje pro něj dvanáct ambasád v zahraničí.

EBF24

Techo ve školách vítězí.

Česká společnost Techo vyhrála tendr na vybavení 2500 pracovních míst pro Queen Margaret University of Scotland. Loni se firma, která se zabývá poskytováním komplexních služeb v oblasti vybavování interiérů, umístila první v podobné soutěži. Za zhruba 20 milionů korun zařizovala Queen Mary University of London. Ředitel Jiří Kejval dodává, že se Techo v současnosti účastní dalšího výběrového řízení ve Velké Británii, a to na vybavení pro University of Edinburgh.

Developerský nárůst zisku.

Developerská a realitní společnost Orco Property Group zvýšila loni čistý zisk o 77 procent na 96,7 milionu eur (2,7 miliardy korun) z předchozích 54,5 milionu eur (1,5 miliardy korun). Výnosy firmě vzrostly meziročně o 243 procenta na 172,9 milionu eur (4,8 miliardy korun).

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).