Menu Zavřít

Reality

30. 11. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Pražská premiéra Zástupci společností Kempinski a Ballymore Properties podepsali smlouvu o správě luxusní rezidence hotelového typu. Projekt Kempinski Residences Prague, jehož majitelem a developerem je firma Ballymore Properties, vznikne v centru Prahy v Hybernské ulici. Rezidence, která má být dokončena na počátku roku 2008, bude k dispozici ke krátkodobému či dlouhodobému pronájmu.

CIF24

Sociální bydlení Ministerstvo pro místí rozvoj chce prosadit, aby všechny byty a rodinné domy spadaly do kategorie sociálního bydlení. V současnosti platí pro stavby související s bydlením pětiprocentní sazba DPH, kterou je ale možné uplatňovat jen do roku 2007. Cílem nové definice sociálního bydlení je, aby výstavba bytů v Česku nezdražila po roce 2007, kdy bude možné užít sníženou sazbu daně jen v případě, že půjde o výstavbu spojenou se sociálním aspektem. Novou definici sociálního bydlení ale bude nutné obhájit u Evropské komise.

Půlmiliarda do Plzně V centru Plzně v areálu bývalé tiskárny Typos vyroste do dubna příštího roku administrativně-obchodní centrum za půl miliardy korun. Investorem střediska Avalon Business Centrum s plochou 22 tisíc metrů čtverečních je česká finanční skupina Expandia. Developerem a spoluinvestorem stavby je společnost The Acred Group.

  • Našli jste v článku chybu?