Menu Zavřít

Reality

27. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Trojka soutěží Do výběrového řízení města Prahy na jednu z největších plánovaných dopravních staveb se přihlásili tři zájemci. O zakázku na výstavbu části vnitřního městského okruhu v úseku Myslbekova přes Prašný most až po Pelc-Tyrolku, jejíž předpokládanou cenu investor kalkuluje na zhruba 21 miliard korun, usilují Metrostav, konsorcium firem OHL ŽS a SSŽ a Hochtief VSB spolu s německou matkou.

Za čtyři miliardy Obchodní řetězec Tesco zaplatí za jedenáct převzatých českých hypermarketů Carrefour téměř čtyři miliardy korun. Informaci získala ČTK z kupní smlouvy mezi společnostmi Tesco a Carrefour, která je založena ve Sbírce listin. Začlenění českých prodejen do sítě Tesca by mělo být dokončeno na podzim.

ebf - tip - debata

Opravy ve snížené sazbě Evropská komise navrhla, že umožní 17 členským zemím výjimky na sníženou daň z přidané hodnoty u služeb náročných na lidskou práci. Opravy bytů, čištění oken, úklid domácností a domácí pečovatelské služby by tak měly být v Česku ve snížené pětiprocentní sazbě DPH až do konce roku 2010.

Postaví hotel Společnost Unimex Group plánuje postavit v Hradci Králové hotel a dva bytové domy s administrativními a obchodními prostory. Skupina Unimex Group loni zvýšila obrat o 19 procent na 15,7 miliardy korun. Letos bude hlavní část investic směřovat do informačních technologií, hotelového podnikání a stamiliony korun půjdou i do některých developerských projektů.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).