Menu Zavřít

Reality

22. 6. 2006
Autor: Euro.cz

Krátce

Polská naděje pro Čechy Francouzka polského původu Maria Hutten-Czapská vyhrála u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku spor s polským státem kvůli regulaci nájemného. Čeští majitelé domů považují kauzu za precedens a předpokládají, že stejný soud se nyní začne zabývat i jejich stížnostmi. Soud Hutten-Czapské přiznal 30 tisíc eur za morální újmu a dalších 22,5 tisíce eur jako úhradu nákladů řízení. Otázku náhrady škody soud odložil a stanovil šestiměsíční lhůtu, aby se majitelka domu a polský stát dohodly na kompenzaci.

ebf - tip - debata

Slováci uspěli na Moravě Košické Inžinierské stavby zvítězily v soutěži Ředitelství silnic a dálnic na stavbu části dálnice D47. V konkurenci dalších osmi společností vyhrály s nejnižší cenovou nabídkou. Za výstavbu 18 kilometrů dálnice s několika mosty v úseku mezi Bělotínem a Hladkými Životicemi požadují 4,3 miliardy korun. ŘSD přitom cenu díla odhadovalo o více než dvě miliardy větší.

Nakoupili v Butovicích Společnost Czech and Slovak Investment Advisors (CSIA) se stane majitelem komplexu moderních administrativních budov Office Park Nové Butovice, který se nachází v Praze 5 v blízkosti stanice metra Nové Butovice. Týdeník EURO má informace, že CSIA za budovy společnosti Central Resource zaplatí více než 90 milionů eur.

  • Našli jste v článku chybu?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).