Menu Zavřít

Řecko by mohlo dostat další pomoc až 60 miliard eur

10. 5. 2011
Autor: profit

Řecko by mohlo získat už příští měsíc další pomoc až 60 miliard eur (1,45 bilionu korun). Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na informace agentury Dow Jones.

Řecko by mohlo dostat další pomoc až 60 miliard eur

Foto: Profimedia.cz

Řecká vláda informace zatím nijak nekomentovala. Nejmenovaný vysoce postavený úředník řecké vlády uvedl, že nová pomoc by měla krýt potřeby Řecka na roky 2012 a 2013, kdy země bude potřebovat 27 miliard eur (652,86 miliardy korun), respektive 32 miliard eur (773,76 miliardy korun). Nová půjčka by mohla být zajištěna státními nemovitostmi.

WT100

O další pomoci pro Řecko se mluvilo již v pátek na setkání ministrů financí zemí eurozóny a mělo by se o ní mluvit i na setkání Eurogroupu příští pondělí.

Řecku včera snížila úvěrové hodnocení o dva stupně z „BB-“ na „B“ agentura Standard & Poors. Její hodnocení se přitom nachází v režimu pozorování a existuje riziko, že agentura přistoupí k dalšímu snížení ratingu. Za rozhodnutím agentury stojí rostoucí pravděpodobnost, že země bude muset přistoupit k restrukturalizaci svého dluhu. Snížení ratingu silně kritizovalo řecké ministerstvo financí, podle kterého není snížení ratingu „ospravedlnitelné“.

  • Našli jste v článku chybu?